
UNS - NAC 200 g (N- ACETYL- L- CYSTEINE )

Opis
NAC (N-ACETYL- L-CYSTEINE) - to suplement diety w formie proszku, który nie zawiera żadnych substancji dodatkowych.
Produkt 100% PURE.
Dostarcza 150 mg N- acetylo - L - cysteiny w porcji dziennej. Produkt polecany jest do codziennego stosowania. Dedykowany dla osób trenujących rekreacyjnie i wyczynowo wszystkie dyscypliny sportu.
To wyłącznie czysty surowiec (bez dodatków smakowych), który charakteryzuje się swoistym smakiem i zapachem.
N- acetylo- L- cysteina (NAC):
- to acetylowa pochodna L-cysteiny,
- bierze udział w syntezie białek i enzymów,
- posiada właściwości antyoksydacyjne,
- jest wykorzystywana do produkcji glutationu.
NAC - jest związkiem organicznym, będącym acetylową pochodną cysteiny ? endogennego aminokwasu siarkowego występującego naturalnie w naszym organizmie i w białkach pokarmowych. Bierze udział w syntezie białek, enzymów wchodzi w skład białek strukturalnych. L-cysteina, w połączeniu z glutaminą
i glicyną jest niezbędna w procesie syntezy glutationu (GSH) ? jednego z najważniejszych przeciwutleniaczy naszego organizmu.
N-acetylo- L- cysteina jest najlepiej przyswajalną formą tego aminokwasu, z czym związana jest jej popularność.
N-acetylo- L- cysteina służy sportowcom, gdyż zwiększa wytrzymałość, wydolność, odporność na zmęczenie w przypadku intensywnego wysiłku fizycznego, wspomaga regenerację, zmniejsza stan zapalny i stres oksydacyjny wywołany aktywnością fizyczną na wysokim poziomie.
Zalecane dzienne spożycie:
Porcję ? 150 mg (? miarki)rozpuścić w 150 ml wody lub soku. Stosować 1 raz dziennie.Miarka do dozowania w środku opakowania.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa:
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Preparat powinien być przechowywany w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
- Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
- Wyprodukowano w zakładzie w którym przechowuje się również mleko, soję, pszenicę, jaja, seler, gorczycę i arachidy.